Om oss

Betonghistorie

Spenncon er ledende leverandør av prefabrikkerte betongelementer. Vi leverer blant annet bæresystemer, hulldekk og fryseri. Spenncon har historie tilbake til 1961 med fabrikk i Hønefoss.

Spenncon er i dag etablert med 3 fabrikker og 4 kontorer i Norge med ansvar for salg, prosjektering, produksjon og konstruksjon. Vi omsetter for om lag 750 MNOK per år og har i underkant av 400 ansatte.

Våre 3 fabrikker ligger i Hønefoss, Hjørungavåg og Skurve, og bidrar til hele verdikjeden når moderne bygg skal føres opp, fra løsningsvalg via salg og prosjektering til komplett montasje av råbygget.

Vi ligger i forkant med utvikling av produkter og produksjonsprosesser for redusert miljøbelastning, og forplikter oss til enhver tid å overholde myndighetenes miljøkrav. Spenncon er sertifisert i henhold til ISO9001 og ISO14001. 

Tor B. Aslaksrud fra tidligere Forspent Betong som i dag er Spenncon AS.

“Spenncon skal være den ledende leverandøren av bærekraftige betongelementløsninger i Norge”

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. Lovens fulle navn er «Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold».

Loven skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester, og sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Her kan du lese hvordan Spenncon forholder seg til, og jobber med etterfølgelse av åpenhetsloven.

Om Consolis

Consolis er europeisk markedsleder innen prefabrikkerte betongløsninger.

20 selskaper i 17 land leverer prefabrikkerte betongelementer til konstruksjon og infrastruktur. Fra Consolis får arkitekter, entreprenører og utbyggere smarte, bærekraftige og løsninger av høy kvalitet.

Våre prefabrikkerte betongløsninger skaper vakre hjem, kontorer, universiteter, sykehus, kjøpesentre, landemerker, flyplasser og infrastruktur som vil tjene lokalsamfunnene i århundrer fremover.

Sammen bygger vi morgendagens samfunn.