Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Spenncon og Bjørn Risa, styreleder i AS Betong og Risa-konsernet. Foto: (Foto: bygg.no)

Spenncon kjøper AS Betong

Spenncon kjøper den rogalandsbaserte bedriften AS Betong. Oppkjøpet styrker Spenncon innen utvikling og leveranse av betongelementer og betongfasader til alle typer bygg.

Spenncon og AS Betong tilbyr i dag komplementære betongprodukter. Etter oppkjøpet får Spennconstyrket konkurransekraft i markedet med større bredde i produktporteføljen.

- Spenncon har lang erfaring med betongfasader til bygg, og etter oppkjøpet kan vi levere flere ulike typer overflatebehandlinger - for eksempel slipte betongfasader. Fasader med betong som bygningsmateriale også i fased gir nye og spennende uttrykk og muligheter. Dessuten har betong store fordeler når det gjelder bestandighet og lave vedlikeholdskostnader over tid, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon.

Ledende leverandør av betongelementer
Både Spenncon og AS Betong er i dag lokalisert i Rogalandsregionen, og produserer og leverer bygningselementer til byggeindustrien. Spenncon har i dag seks fabrikker i Norge, deriblant fabrikken på Foss/Eikeland i Sandnes. AS Betong operer i dag i nye fabrikklokaler på Skurve.

- Rogalandsregionen har lange tradisjoner for elementbyggeri og dermed høy penetrasjon i det norske markedet. Slik sett er Rogaland på mange måter en foregangsregion for utvikling innen elementbransjen. Vi i AS Betong er glade for å nå bli en del landets ledende leverandør av prefabrikkerte betongelementer for bygg og anlegg. Sammen vil Spenncon og AS Betong bli ledende i markedet for betongelementer, sier Åsulv Salte, administrerende direktør i AS Betong.

AS Betong har i dag 130 ansatte og omsatte for 239 millioner kroner i fjor, mens Spenncon har 700 ansatte og en omsetning på over 1,2 milliarder kroner. Spenncon inngår konsernet Concilis, med 10 000 ansatte i 30 land og en omsetning på over 10 milliarder kroner.

Betong - et byggemateriale for fremtiden
I følge Dahl Hovland vil utviklingen av betong som byggemateriale for fremtiden stå sentralt i Spenncons videre FoU og innovasjonsarbeid. Dette gjelder så vel materialutvikling av betong som et miljøvennlig og fremdriftsrettet byggemateriale, og bygningselementer til industriell bygging. Industriell bygging er viktig for å sikre kvalitet og riktig kostnadsnivå i prosjektene.

- Sammen med de dyktige medarbeiderne i AS Betong vil vi ytterligere styrke vår satsing på utviklingen av betong som et byggemateriale for fremtiden. Betong er et materiale som gir mange fordeler, og sentralt i vårt innovasjonsarbeid er å finne frem til de mest kostnadseffektive løsningene for våre kunder, sier Dahl Hovland. Oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet, og det forventes at en godkjenning vil foreligge ultimo august 2014.

For mer informasjon vennligst kontakt:
Ingrid Dahl Hovland, Administrerende direktør i Spenncon
Tlf.: 905 82 334 E-post: ingrid.dahl.hovland@spenncon.no

Åsulv Salte, Administrerende direktør i AS Betong
Tlf.: 906 94 344 E-post: asulv.salte@betong.no

Om Spenncon:
Spenncon AS er landets største og ledende leverandør av byggesystemer basert på prefabrikkerte betongelementer. Spenncon har 640 ansatte og hadde en omsetning på over 1,1 MRD i 2013. Spenncon leverer produkter og tjenester som omfatter prosjektutvikling, prosjektledelse, konstruksjonsløsninger, produksjon og montasje for næringsbygg og boliger, betongelementer til anleggsmarkedet og sviller til jernbane. Spenncon har fabrikker i Hønefoss, Hamar, Sandnes, Bergen, Verdal, Hjørungavåg, og hovedkontor i Sandvika. Spenncon AS inngår i det internasjonale industrikonsernet Consolis SAS, som er en av verdens største produsenter av prefabrikkerte betongelementer.

Om AS Betong:
AS Betong har gjennom mange år satt sitt preg på norsk arkitektur.. Selskapet produserer betongelementer som både brukes i tradisjonelle bygg og spesialelementer som tilpasses byggverk skapt av kreative arkitekter. Et spesialprodukt er slipte og polerte fasadeelementer som får stadig større innpass på det norske markedet. Staben inkluderer ingeniører og tekniske tegnere, snekkere og montører. AS Betong har 130 ansatte som holder til i ny produksjonshall på Skurve. I 2013 hadde selskapet en omsetning på 239 MNOK.

Utviklet av Imaker as