Bygger du med betong, får du et fleksibelt materiale med mange muligheter. Betong kan utnyttes som termisk masse siden den lagrer varme effektivt om dagen og avgir varme om natten. Utnytter du dette, kan du redusere eller eliminere kjølebehovet på dagtid og oppvarmingsbehovet på nattestid. Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige løsningen for ditt prosjekt. Det kaller vi effektiv energipolitikk.

Utnytt betongens evne til å lagre varme og reduser behovet for energi til oppvarming med inntil 15% og kjøling med inntil 25%.
Betongens varmelagrende evne fungerer besti bygg hvor det er en syklus med temperaturforandringer gjennom døgnet, som for eksempel skoler og kontorbygg.
Dersom den termiske massen i bygg skal utnyttes, bør isolasjon i yttervegg plasseres utenfor det indre betonglaget. I gulv på grunnplan, bør isolasjonen ligge under betongdekket. Hovedregelen er at betongoverflaten eksponeres så mye som mulig.
I våre Termodeck leder mekanisk ventilasjon luft i lav hastighet gjennom kanaler i betong i et spiralmønster. Dette sørger for en kontakt mellom luften og betongen over lang tid, slik at varmeoverføringen blir god.
Climate Floor
består av dekkeelementer med integrert vannbåren oppvarming. Dette er en energieffektiv løsning med høy komfort. Climate Floor kjøler og varmer opp dekkeelementet ved å å pumpe henholdsvis kaldt og varmt vann inn i rør i dekket.

Utviklet av Imaker as